Like ons!
Lammers bemiddelt zinloze tijdstraf Vettel: 'Dit hoort bij de grilligheid van de sport'

Formule 1

Lammers bemiddelt zinloze tijdstraf Vettel: 'Dit hoort bij de grilligheid van de sport'

Bij de Formule 1-podcast van de NOS blikken NOS-commentator Louis Dekker en autocoureur Jan Lammers terug op de Grand Prix die het weekend ervoor verreden is. Ook deze week analyseren de heren weer de gebeurtenissen en het duo houdt zich in met betrekking tot Sebastian Vettel.

'Ik vind dit perfect, ook de reactie van Max. Zo hoort het te zijn. Hij heeft zijn excuses aangeboden, het is klaar, ook wat Max betreft. Zo moet het opgelost worden, Vettel loopt meteen naar hem toe en stelt zich even kwetsbaar op, dan is het verder ook afgedaan', meldt Dekker.

Hij vervolgt: 'Als ze in Hockenheim weer naast elkaar rijden, dan zal Vettel vast op goed gedrag zijn om dit te voorkomen. Ik kan inmiddels van Vettel een aardige compilatie maken van dit soort fouten, als hij onder druk staat lukt het hem nét niet.'

Tijdstraf Vettel maakt geen verschil

Ook is de tijdstraf die Vettel kreeg regelmatig aangehaald door analisten. Omdat hij al op de zeventiende positie reed, maakte de straf voor hem weinig uit. Verstappen was echter wel zijn podiumplek kwijt.

'Dit is racen, je kan dit niet zoals in een rechtszaal beslechten met dat het oneerlijk is. Dit zijn gewoon de schoten die op de buitenkant paal gaan met voetbal. Dit hoort bij de grilligheid van de sport, je moet het gevecht waarderen en niet altijd de uitslag', concludeert Lammers. (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven