Like ons!
Verstappen over stevig verdedigen Leclerc: 'Was nog wat zuur vanwege Oostenrijk'

Formule 1

Verstappen over stevig verdedigen Leclerc: 'Was nog wat zuur vanwege Oostenrijk'

Max Verstappen denkt dat Charles Leclerc met hand en tand verdedigde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië omdat hij nog iets moest bewijzen na Oostenrijk. De Red Bull-coureur vindt dit echter totaal geen probleem en geeft aan coulante stewards te verkiezen boven strenge stewards.

Leclerc gaf voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië al aan dat hij steviger de gevechten in zou gaan nadat hij afgetroefd was op de Red Bull Ring. Verstappen had met de agressieve rijstijl van de Monegask totaal geen problemen: 'Ik denk dat hij nog wat zuur was vanwege Oostenrijk, dus hij verdedigde heel agressief, maar dat is prima, ik ben er voorstander van.'

'Ik wilde niet teveel risico nemen in de gevechten want ik wist dat wij sneller waren. Ik moet mijn moment kiezen, gelukkig deed het team dit voor mij met een goede pitstop call', vervolgde de 21-jarige coureur tegenover Autosport.

Verstappen tevreden met optreden stewards

De Nederlander werd gevraagd of hij tevreden was met hoe de wedstrijdleiding gevechten op het circuit toeliet: 'Ja, dit vasthouden zou goed zijn. Ik denk dat het leuk racen was.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven