Leclerc weerspreekt revanchegevoelens richting Verstappen: 'Gewoon harder geracet' Formule 1

Leclerc weerspreekt revanchegevoelens richting Verstappen: 'Gewoon harder geracet'

Door Wouter Leendertsen 16 juli 2019 | 08:04


Volgens Charles Leclerc zat er geen persoonlijke reden achter zijn felle verdedigingswerk ten opzichte van Max Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Ferrari-coureur moest zijn uiterste best doen om de Red Bull-rijder achter zich te houden en dat resulteerde in harde gevechten op de baan in Silverstone.

Verstappen dacht dat het agressieve verdedigen van Leclerc te maken had met het gevecht tussen hem en de Monegask tijdens de Grand Prix van Oostenrijk twee weken eerder. Daar wist de Nederlander door een manoeuvre op Leclerc de race te winnen.

'Meer dan blij om op deze manier te racen'

Maar volgens Leclerc zat er niets persoonlijks achter het felle verdedigingswerk tijdens de Britse Grand Prix. 'Na Oostenrijk denk ik dat de stewards het accepteren dat we zo racen', zegt Leclerc in gesprek met RaceFans. 'Ik ben meer dan blij om op deze manier te racen en dat is wat ik dit weekend heb gedaan.'

'Dus dat is niets bijzonders', vervolgt de 21-jarige coureur. 'Ik heb gewoon harder geracet dan normaal omdat ik in de laatste twee races, of misschien zelfs iets eerder, voelde dat men in de Formule 1 wil dat er hard wordt geracet. Als coureurs proberen we elkaar te pushen om hard te racen. Dat heb ik vandaag gedaan en op die manier genieten we het meest van het racen.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws