Like ons!
Priestley wil niets weten over straf Leclerc: 'Stewards namen alle beslissingen goed'

Formule 1

Priestley wil niets weten over straf Leclerc: 'Stewards namen alle beslissingen goed'

Marc Priestley wil de vraag van een Formule 1-fan over of Charles Leclerc een straf verdiende door Max Verstappen buiten de baan te duwen tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië. Volgens de oud-monteur van McLaren hadden de stewards het in Silverstone niet beter kunnen doen.

In ronde 24 duwde Leclerc Verstappen naar buiten in club corner, in de tweede sector van het circuit. De Nederlander kon vrij snel daarna achter de Ferrari-coureur aansluiten en het incident werd niet door de wedstrijdleiding onderzocht.

'Geweldig voorbeeld van soepel toezicht houden'

Of dat niet had moeten gebeuren, daar wil Priestley geen antwoord op geven. 'We gaan het nu niet hebben over de beslissingen van de stewards, behalve door te benoemen dat ze allemaal juist waren', complimenteert hij de stewards in een video op YouTube. 'Het was een geweldig voorbeeld van soepel toezicht houden en het toestaan van hard en close racen en om de race door te laten gaan.'

'Ik ben het volledig met de stewards eens en dat was één van de redenen dat we zo’n geweldige race hadden', vervolgt Priestley zijn lofzang. 'De gevechten, vooral die tussen de Ferrari’s en de Red Bull’s, waren zo close en gingen zo lang door. Het was gewoon een geweldige race om zoveel redenen en het toezicht was daar een belangrijke reden van.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven