'Bottas ontsnapt door crash Vettel-Verstappen, Nederlander was minstens zo snel' Formule 1

'Bottas ontsnapt door crash Vettel-Verstappen, Nederlander was minstens zo snel'

Door Wouter Leendertsen 16 juli 2019 | 10:37


Valtteri Bottas is goed weggekomen door het feit dat Sebastian Vettel achterop Max Verstappen botste tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Door het incident had de Mercedes-coureur genoeg marge om weer voor beide coureurs de baan op te komen bij een pitstop, maar Verstappen inhalen was lastig geweest omdat de Nederlander sneller was dan de Fin.

Dat schrijft Auto, Motor und Sport dinsdag. Doordat Vettel en Verstappen op harde banden rondreden, hoefden zij niet nog een stop te halen. Bottas moest dat echter wel omdat hij nog op de medium-band zijn rondjes draaide.

Bottas had na zijn stop anders met de zachtste, en daarmee snelste, band Vettel en Verstappen in moeten halen. Dat was geen probleem wat Vettel betreft. 'We waren gemiddeld een halve seconde sneller dan zij', citeert het Duitse medium de strategen van Mercedes.

'Verstappen kon snelheid niet tonen omdat hij achter Ferrari zat'

Verstappen was echter een stuk sneller onderweg in zijn Red Bull. Het tempo van Lewis Hamilton kon de Nederlander niet bijbenen, maar volgens het medium was de 21-jarige coureur minstens zo snel Bottas. Dat was echter niet zichtbaar voor de meeste mensen, zegt teambaas Christian Horner. 'We hebben dat zelden kunnen laten zien omdat Max 99 procent van de race achter een rode auto (Ferrari, red.) zat.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws