Like ons!
Overzicht tijden Grand Prix van Duitsland

Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Duitsland

Na een spannende Britse Grand Prix staat over anderhalve week de Grand Prix van Duitsland op het programma. Na twee enerverende races hoopt men dat er op de Hockenheimring opnieuw veel te genieten zal zijn.

De huidige Hockenheimring kent, sinds de verbouwing in 2002, dertien bochten. Daarvoor was het circuit veel langer en werd het gekenmerkt door de vele lange rechte stukken door de bossen die door chicanes van elkaar werden gescheiden. Aan het begin van deze eeuw nam Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke het circuit onderhanden en sindsdien kent de baan in Zuid-Duitsland zijn huidige vorm.

Grand Prix van Duitsland 2018

De Hockenheimring was in 1970 voor het eerst gastheer van de Duitse Grand Prix, maar zeven jaar later volgde er pas een tweede editie. Sindsdien werd de race tot en met 2008, op de race in 1985 na, onafgebroken op het circuit in Baden-Württemberg verreden. Vervolgens moest Hockenheim de organisatie van het evenement een aantal jaar delen met de Nürburgring door financiële problemen, die het circuit nog steeds teisteren.

Vorig jaar werd de race gewonnen door Lewis Hamilton, die optimaal profiteerde van een fout van Sebastian Vettel de overwinning in de schoot geworpen kreeg. De Ferrari-coureur gleed in zijn thuisrace onder natte omstandigheden van de baan in leidende positie en moest opgeven. Achter Hamilton, die als veertiende aan de race begon, eindigde Valtteri Bottas als tweede en Kimi Raikkonen als derde. Max Verstappen werd vierde.

Tijdsverschil Nederland en Duitsland

Het is in Duitsland net zo laat als in Nederland en dus zullen alle sessies op de Hockenheimring op hetzelfde tijdstip van start gaan als in ons land.

Overzicht tijden Grand Prix van Duitsland

Vrijdag 26 juli

Eerste vrije training
11.00-12.30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
15.00-16.30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 27 juli

Derde vrije training
12.00-13.00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
15.00-16.00 uur Nederlandse tijd

Zondag 28 juli

Race
15.10 uur Nederlandse tijd

(Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven