Stewards niet soepeler volgens Masi: 'Filosofie is al het hele jaar gangbaar' Formule 1

Stewards niet soepeler volgens Masi: 'Filosofie is al het hele jaar gangbaar'

Door Wouter Leendertsen 16 juli 2019 | 14:37


Volgens wedstrijdleider Michael Masi is er gedurende de afgelopen weken geen cultuuromslag geweest wat het geven van straffen betreft. Waar in de races voorafgaand aan de Britse Grand Prix er nog veel controverse bestond over het wel of niet uitdelen van de straffen, was dat op Silverstone niet het geval.

'De stewards hebben het recht om alles te onderzoeken', begint Masi zijn uitleg in gesprek met RaceFans. 'Ik markeer dingen vaker wel dan niet. Maar afhankelijk van hoe hectisch de race is en wat er gebeurt, hebben de stewards het volste recht om alles te onderzoeken, op welke manier dan ook.'

'Filosofie is al het hele jaar gangbaar'

Zondag werd er alleen een straf aan Sebastian Vettel, die inreed op Max Verstappen, uitgedeeld tijdens de race. Er klonken complimenten voor de stewards, die volgens sommigen coureurs veel meer lieten racen dan tijdens eerdere weekenden.

Maar volgens Masi heerst er geen andere instelling bij de stewards. 'De 'laat ze racen-filosofie' is al het hele jaar gangbaar om eerlijk te zijn', zegt de Australiër. 'Ik denk dat de aard van het circuit een reden is van de hoeveelheid wiel-aan-wiel-actie, maar het is (bij ons) hetzelfde als eerder en het wordt op dezelfde manier beoordeeld.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws