Horner blij voor Gasly: 'Leek een andere coureur en liet zich niet afleiden' Formule 1

Horner blij voor Gasly: 'Leek een andere coureur en liet zich niet afleiden'

Door Wouter Leendertsen 16 juli 2019 | 14:55


Christian Horner is trots op Pierre Gasly dat hij zo’n sterk weekend achter de rug heeft in Groot-Brittannië. De 23-jarige Red Bull-coureur kende een moeilijke seizoenstart, maar zijn competitieve weekend op Silverstone, die de vierde plaats opleverde, is een lichtpunt voor de Fransman.

'Om na Oostenrijk, waar hij het echt zwaar had, zo'n ommekeer te maken en zich hier te focussen op wat hij moet doen zonder zich te laten afleiden door zijn teamgenoot is erg knap. Hij leek de hele tijd wel een andere coureur', zegt Horner over Gasly tegen Motorsport.com. 'Vanaf de eerste sessie was hij al competitief en daarop borduurde hij voort in de tweede, in de kwalificatie was hij sterk en in de race weer. Hij passeerde Vettel en duelleerde erg stevig met Leclerc.'

'Zijn aanpak dit weekend heeft geholpen'

In Groot-Brittannië had Gasly de beschikking over dezelfde onderdelen als zijn teamgenoot Max Verstappen. Waar de Nederlander in Oostenrijk nog als enige met de nieuwe voorvleugel reed, en daarmee dus sneller was, had Gasly de nieuwe vleugel nu ook op de auto zitten.

Horner denkt echter niet dat het de vleugel is die zoveel verschil heeft gemaakt, maar vooral de instelling van zijn coureur. 'Ik denk dat zijn aanpak dit weekend heeft geholpen. Hij was vanaf het eerste moment gewoon constant competitief', aldus de Britse teambaas. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws