Like ons!
Vettel ziet geen gelijkenissen tussen 2019 en probleemjaar 2014

Formule 1

Vettel ziet geen gelijkenissen tussen 2019 en probleemjaar 2014

Sebastian Vettel denkt niet dat zijn huidige seizoen te vergelijken is met zijn laatste jaar bij Red Bull in 2014. De situatie van nu is totaal anders dan die van vijf jaar geleden, vindt de viervoudig wereldkampioen.

In 2014 kreeg Vettel met Daniel Ricciardo ook een jonge teamgenoot naast zich. Destijds verloor de Duitser de strijd met zijn nieuwe teamgenoot. Waar Ricciardo met 238 punten nog als derde in het kampioenschap wist te eindigen, kwam Vettel niet verder dan 167 punten en een vijfde plaats in de eindstand.

2019

Het jaar erop vertrok Vettel naar Ferrari en ook bij dat team wordt de nu 32-jarige coureur nu met een jongere teamgenoot geconfronteerd. Tot dusver trekt Vettel wel aan het langste eind, maar ook dit seizoen heeft hij zichtbaar moeite met een jonge talentvolle rijder en staat hij slechts drie punten voor op Charles Leclerc.

Toch vindt Vettel niet dat dit jaar veel gelijkenissen toont met 2014. 'Niet echt', antwoordt Vettel op de vraag van Motorsport.com. 'Ten eerste is dat al lang geleden en dit is een hele andere situatie. Wanneer je het hebt over frustraties gaat het er hier over dat we zo nu en dan een kans laten liggen. De races die we gehad hebben, hadden ook anders kunnen lopen.' (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven