Verstappen en Leclerc oneens met Todt: 'Raar als je daar je auto verliest' Formule 1

Verstappen en Leclerc oneens met Todt: 'Raar als je daar je auto verliest'

Door Glenn van der Straten 17 juli 2019 | 10:18


Jean Todt kwam onlangs met het idee om alle technische hulpmiddelen in de cockpit van een Formule 1-wagen te bekijken en te beoordelen op hun waarde. Om de races onvoorspelbaar te maken, dient er ook afstand gedaan te worden van de telemetrie, meent de Fransman. Max Verstappen en Charles Leclerc zijn het niet eens met de FIA-president.

Todt wil bijvoorbeeld de anti-stall afschaffen, het middel dat voorkomt dat een auto afslaat op de baan. Volgens Verstappen is dat geen goed idee. 'Als je dat zou invoeren, dan krijg je geen spannende races meer zoals in Oostenrijk. Zonder anti-stall verlies je meteen je auto. Ik denk dat het altijd goed is om een auto in actie te houden. Zo kan iemand een slechte start hebben, maar alsnog verder racen. Het kan ook gebeuren tijdens een pitstop. Het is raar als je daar je auto zou verliezen', aldus Red Bull-coureur Verstappen tegenover Racefans.net.

'De coureurs zijn vrij gelimiteerd, omdat de auto’s zo complex zijn'

Leclerc zou er niet blij van worden als de telemetrie wordt afgeschaft. 'De coureurs zijn vrij gelimiteerd, omdat de auto’s zo complex zijn. We moeten ze tegelijkertijd ook nog besturen, met hulp van de engineers op de achtergrond. Misschien kunnen we de informatie wat verminderen, maar daarin zijn wij gelimiteerd dankzij de complexiteit van de auto's.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws