Like ons!
Contractverlenging Silverstone zorgt voor hoofdbrekens bij maken kalender 2020

Formule 1

Contractverlenging Silverstone zorgt voor hoofdbrekens bij maken kalender 2020

Silverstone is dood, lang leve Silverstone! De Grand Prix van Groot-Brittannië op het oud-militaire vliegveld waar het ooit in 1950 allemaal begon voor het wereldkampioenschap Formule 1 werd vorige week gered van de ondergang met een nieuwe deal, maar die contractverlenging zorgt direct voor een flink hoofdpijndossier.

De Grand Prix van Groot-Brittannië was een spectaculaire race en boekte wederom goede cijfers als het gaat om bezoekerscijfers en omzet, maar viel qua datum tegelijkertijd met de heren enkelspel finale van het tennistoernooi van Wimbledon en de finale van het WK-cricket. Daarom wil de promoter van de race op Silverstone voor volgend jaar een andere datum.

Dringen geblazen

De kalender voor 2020 is nog niet bekend gemaakt, maar wel duidelijk is dat de finale van Wimbledon op zondag 12 juli gehouden wordt. Dat is ook de dag waarop bekend wordt welk land EURO 2020 op zijn naam schrijft. De promoter wil dus per se niet dat Britse Grand Prix op 12 juli verreden wordt. Een week ervoor of een week er na heeft de sterke voorkeur van de organisatie.

Maar de race een week vervroegen veroorzaakt mogelijk een conflict met de Grand Prix van Frankrijk, waarvan de promoter heeft aangegeven dat deze absoluut niet op 27 juni verreden mag worden omdat dan de Tour de France van start gaat.

Brexit geblazen

Naast de programmatische problemen is ook een mogelijke no-deal Brexit een hoofdpijn puntje voor de Formule 1-wereld. Wanneer Groot-Brittannië zonder afspraken de Europese Unie verlaat, moeten de teams en alle meereizende teamleden, media en fans rekening houden met langere reistijden en paspoortcontrolles. Het zou volgens experts tot wel vier dagen kunnen duren voordat de benodigde vracht gecontroleerd en naar het circuit vervoerd wordt.

'Ik begrijp de zorgen die men zich maakt over een harde Brexit', zegt Silverstone-voorzitter Stuart Pringle tegen iNews. 'Gesloten grenzen zouden voor logistieke problemen kunnen zorgen. Ik snap ook dat douane controles back to back races met Silverstone onmogelijk zouden kunnen maken. Gelukkig denkt de Formule 1-organisatie hierin met ons mee.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven