Palmer zag andere benadering bij Leclerc: 'Zal Verstappen altijd de buitenkant laten zien' Formule 1

Palmer zag andere benadering bij Leclerc: 'Zal Verstappen altijd de buitenkant laten zien'

Door Wouter Leendertsen 18 juli 2019 | 19:04


Jolyon Palmer zag dat Charles Leclerc tijdens de Britse Grand Prix er alles aan deed om te zorgen dat Max Verstappen hem via de buitenkant in moest halen. Volgens de oud-coureur komt dat voort uit de inhaalactie van de Nederlander bij de Monegask in Oostenrijk die de Ferrari-rijder de zege kostte.

'Verstappen probeert er nu aan de buitenkant helemaal voorbij te gaan bij Leclerc in bocht vier', zegt de Brit in een video op de officiële website van de Formule 1. 'Maar van iedereen bij wie hij het zou proberen, zou het bij Leclerc nooit gelukt zijn. Niet na wat er in Oostenrijk is gebeurd. Nu zal hij hem altijd de buitenkant laten zien. Daar heeft hij van geleerd.'

'Hier was de pits veel breder dan in Monaco'

Verstappen en Leclerc waren tijdens de race op Silverstone voortdurend met elkaar in gevecht, zowel op de baan als in de pitstraat. Ook daar kwamen de twee elkaar tegen, doordat beiden hun eerste pitstop tegelijk maakte.

'Het volgende moment met deze twee volgde bij de pitstops', vervolgt Palmer zijn analyse. 'De mannen van Red Bull deden dat erg goed door Verstappen half voor Leclerc terug te laten komen waardoor ze zij aan zij door de pitstraat gingen.' Nu kwam het niet tot een touché tussen Verstappen en een mede-coureur. 'Hier was de pits veel breder dan in Monaco waar Verstappen werd bestraft', besluit Palmer. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws