Like ons!
Zandvoort behoudt grindbakken ondanks veiligheidsoverwegingen

Formule 1

Zandvoort behoudt grindbakken ondanks veiligheidsoverwegingen

In de aanloop naar de eerste Grand Prix van Nederland sinds 1985 is men druk in de weer met plannen voor het klaarmaken van Circuit Zandvoort. Veel huidige Grands Prix hebben geasfalteerde uitloopstroken, het circuit in Zandvoort heeft deze niet. Het vervangen van de grindbakken voor asfalt staat volgens RaceFans ook niet op de agenda.

Circuit-ontwerper Jarno Zaffelli, die Zandvoort van FOM naar F1-waardig niveau moet tillen, zegt dat ze aan de grindbakken niets willen veranderen: 'We houden het grind. Dit was een verzoek van beide partijen (FOM en de eigenaren van het circuit, red.)'

Heroverweging vanwege veiligheid Circuit Zandvoort

De reden dat er twijfel bestond over het weghalen van het grind is omdat het niet veilig genoeg zou zijn. De helling in de grindbakken zou echter moeten zorgen voor voldoende remming van de bolides.

Zaffelli denkt dat het pittig gaat worden om het circuit klaar te stomen voor een grand prix: 'Zandvoort heeft duinen, dit is uniek voor een circuit. Door de helling is het moeilijk voor coureurs om barrieres in te vliegen in veel bochten, omdat het te steil is. Het gaat uitdagend worden.'

'We beginnen in november en hopen klaar te zijn in maart. Er is genoeg tijd om alle aanpassingen te maken aan het circuit, daar zijn we niet bang voor; wel voor het weer', zo luidt de conclusie van de ontwerper. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven