Like ons!
Verstappen wilde Monaco-fiasco voorkomen: 'Laat me weten als hij naast me zit!'

Formule 1

Verstappen wilde Monaco-fiasco voorkomen: 'Laat me weten als hij naast me zit!'

De race van Max Verstappen nam in Groot Brittannië een ongelukkige wending toen Sebastian Vettel zijn versnellingsbak in reed. Het team presteerde echter uitstekend en ze wisten tijdens de pitstop Ferrari af te troeven.

De Nederlander en Charles Leclerc gingen op hetzelfde moment naar binnen voor vers rubber. Verstappen zag Leclerc eerst pitten, enkele meters verderop was het de beurt aan de Red Bull. Het had ogenschijnlijk veel weg van Monaco, waar Valtteri Bottas het slachtoffer werd van een 'unsafe release', die te danken was aan het team van de 21-jarige coureur uit Hasselt.

Verstappen had zelf maar al te goed door dat er wederom een risicovolle situatie kon ontstaan. Over de boordradio via F1TV was te horen hoe hij zijn team duidelijke instructies gaf: 'Ik ben binnen. Laat me weten als de auto (de Ferrari van Leclerc, red.) naast me zit!'

Ferrari met wederom een strategische blunder

Het uitstekende werk tijdens de pitstop werd teniet gedaan toen Verstappen op het circuit ingehaald werd door de Monegask. Hij miste grip op de koude set nieuwe banden, Leclerc had hier minder last van.

Halverwege de race belandde Antonio Giovinazzi in de grindbak. Er kwam een safety car aan te pas en Red Bull reageerde scherp. Verstappen werd de pitstraat in geroepen, dit zat Leclerc niet lekker:

Ingenieur: 'Verstappen heeft net een pitstop gemaakt naar de harde band.'

Leclerc: 'Moeten wij dan niet ook banden wisselen?! Wat denken jullie dat beter is?'

Aan het einde van het rondje besloten de ingenieurs om Leclerc toch ook maar naar binnen te halen, voor de tweede keer die dag moest Ferrari toegeven op Red Bull Racing. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven