Honda verrast door snelheid op Silverstone: 'Dacht niet dat het een wedstrijd zou worden' Formule 1

Honda verrast door snelheid op Silverstone: 'Dacht niet dat het een wedstrijd zou worden'

Door Wouter Leendertsen 19 juli 2019 | 18:30


Honda's managing director Masafumi Yamamoto is blij verrast met de snelheid die zijn motor tentoonspreidde op Silverstone. De directeur van Red Bull's motorleverancier had niet verwacht dat zijn krachtbron het zo goed zou doen in het relatief koele Groot-Brittannië.

In Oostenrijk won Max Verstappen voor het eerst een race met een door Honda aangedreven krachtbron sinds 2006. De Nederlander profiteerde optimaal van de omstandigheden op de Red Bull Ring, waar de hitte de Japanse motorfabrikant in de kaart speelde.

'In theorie klopt het'

In Groot-Brittannië was het daarentegen een stuk kouder en daarom dacht Yamamoto niet dat zijn werkgever veel in de melk te brokkelen had. 'Toen ik hier kwam, dacht ik niet dat het een wedstrijd zou worden, tenzij het warm werd', zegt Yamamoto tegen Auto Sport Web. 'Het was een stuk koeler dit weekend en daarom dacht ik dat dit een race zou zien waar Mercedes met haar kracht kon schitteren. In theorie klopte het.'

Maar op Silverstone bleek het gat tussen de Silberpfeilen en de Red Bull's een stuk kleiner dan gedacht. Dat verbaasde Yamamoto, die ook zag dat Ferrari kon worden bestreden. 'We zagen echter dat het voor ons mogelijk was om hard te vechten met Ferrari (die de sterkste motor in de Formule 1 heeft, red.). Het feit dat we zoveel konden vechten op een circuit waar motorvermogen belangrijk is, schetste een heel positief plaatje wat de ontwikkeling betreft.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws