Like ons!
Honda wil langer in de Formule 1 volgens Plooij: 'Ze zeiden 'we gaan door''

Formule 1

Honda wil langer in de Formule 1 volgens Plooij: 'Ze zeiden 'we gaan door''

Volgens Jack Plooij is Honda van plan om langer in de Formule 1 te blijven. Na afloop van de Grand Prix van Oostenrijk vond er een kort, maar krachtig evaluatiegesprek plaats tussen Red Bull en de Japanse motorleverancier.

De Honda-motor wordt alsmaar sterker, al straalt de trots er nog niet echt vanaf aldus Plooij. 'Aan die Japanners merk je niet zoveel van de buitenkant', zegt hij in het 'Formule 1-café' op Ziggo Sport. Toen Max Verstappen de Grand Prix van Oostenrijk op zijn naam schreef, liet een enkeling toch wel zijn emoties de vrije loop.

Daarna volgde er een gesprek tussen Red Bull en Honda over het vervolg van de samenwerking. 'Dat schijft het kortste gesprek ooit te zijn geweest voor Honda', zegt Plooij. 'Ze zeiden 'we gaan het doen. We gaan door'.'

'Red Bull en Honda zitten dichterbij'

De Oostenrijks-Japanse combinatie heeft dan ook de smaak, denkt een andere stamgast Robert Doornbos. 'Red Bull en Honda zitten dichterbij, want we zagen in de kwalificatie dat het al echt heel close was. Max klaagde zelfs nog over de turbo-lag die er niet in kwam. Hij was maar twee tienden verwijderd van poleposition.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

1 reacties

  1. Castor

    Castor

    20 Jul 2019 om 07:50

    Dat zou mooi zijn. Zonder Honda wordt het wel erg karig qua motor leveranciers.
    Tip aan de auteur van dit stuk: lees je stuk nog een keer door voordat je het post. Zitten 2 grove taalfouten in. Deze taalfouten maken het lezen een stuk onplezieriger.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven