Like ons!
Wolff over Verstappen en Leclerc: 'Ik wil dat soort gevechten niet binnen mijn team zien'

Formule 1

Wolff over Verstappen en Leclerc: 'Ik wil dat soort gevechten niet binnen mijn team zien'

Toto Wolff kan wel genieten van een spannende race. De afgelopen twee wedstrijden lieten Max Verstappen en Charles Leclerc zien dat het er hard aan toe kan gaan op het circuit. De Mercedes-teambaas denkt zelfs dat dit een benodigdheid is voor de sport.

'Je kan zien dat het Leclerc-Verstappen incident in Oostenrijk geïnterpreteerd is zoals het was. Hard racen mag. Je mag iemand naar buiten dwingen als je de bocht uit komt, dit mag ook in de andere raceklassen', aldus de Oostenrijker volgens Racefans.

'Dit vechten moet gebeuren tussen teams. Het is hard, maar het is wat de fans willen zien. Ik denk dat we dit nodig hebben in de sport', vervolgt Wolff.

Wolff ziet dat Mercedes-coureurs zich inhouden

Wolff was tevreden met hoe Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zich gedroegen op Silverstone: 'Dit is waar we het 's ochtends voor de race over hebben. Ik wil dat soort gevechten (zoals in Oostenrijk, red.) niet binnen mijn team zien. Er is geen twijfel over mogelijk dat ze weten hoe ze tegen elkaar moeten racen. We hebben dit vaker gezien dit jaar, ze respecteren elkaar op en buiten het circuit om.'

'Bottas verdedigde hard, maar het was niet oneerlijk. Ik denk dat wat we hebben gezien tussen sommige andere coureurs zo nu en dan wel oneerlijk kan zijn', concludeert Wolff. (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven