Like ons!
Vettel's emotionele ode aan Whiting: 'Je was onze lijfwacht, je was onze vriend'

Formule 1

Vettel's emotionele ode aan Whiting: 'Je was onze lijfwacht, je was onze vriend'

Sebastian Vettel nam het na het plotse overlijden van wedstrijdleider Charlie Whiting op zich om afscheid te nemen namens alle Formule 1-coureurs. In een emotionele speech bedankte de Duitser Whiting voor zijn toevoeging aan de sport.

'In de motorsport is de stopwatch belangrijk voor ons. Tijd is belangrijk. We jagen op de tijd. We worden experts van de jacht op tijd. Maar de eeuwige jacht heeft zijn prijs. Het risico dat we nemen is het echter waard om dat gevoel te ervaren. Met geen enkele andere auto kan je sneller op tijd jagen', zo begon hij zijn afscheid volgens Autobild.

Vettel bedankt Whiting vanwege veiligheidsingrepen

De Brit stond vooral bekend om de ingrepen op het gebied van veiligheid die hij doordrukte in de sport: 'Formule 1 is de allerhoogste discipline in de motorsport vanwege jou. Je hebt de jacht naar tijd veiliger gemaakt voor ons. We noemen ze 'onze auto's', maar het zijn ook jouw auto's.'

'Je was een echte racer. Je was onze race-directeur. Je was onze lijfwacht, je was onze vriend. Je zal altijd bij ons zijn, omdat je leeft zolang de herinneringen leven. We zullen altijd aan je denken', zo besloot de Ferrari-coureur zijn ode aan Whiting. Whiting overleed de dag voor de start van het nieuwe Formule 1-seizoen aan een longembolie, de wedstrijdleider werd 66 jaar oud.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven