Like ons!
O'Ward maakt indruk bij Red Bull: 'Bijzonder snel in opnemen informatie'

Formule 1

O'Ward maakt indruk bij Red Bull: 'Bijzonder snel in opnemen informatie'

Red Bull schoof onlangs talent Dan Ticktum naar de uitgang, die ondertussen vervangen is door Patricio O’Ward. Laatstgenoemde maakte in Fuji zijn debuut in de Super Formula en deed dat onder lastige omstandigheden. Desondanks deed hij het naar behoren en zijn team is dan ook content met hem.

De Mexicaan begon achterin na gespind te zijn in de kwalificatie. Uiteindelijk werd hij veertiende. Het doel, om de finish te halen, werd dus behaald. Zijn teambaas, Shinji Nakano, is onder de indruk van de progressie die O'Ward nu al boekt. 'De omstandigheden waren moeilijk voor hem. Het gebruik van natte banden op een lage downforce-baan maakt het nog moeilijker. Zelfs in zo'n situatie maakte hij geen fouten en behaalde hij de finish zonder de auto te beschadigen', aldus Nakano tegenover Motorsport.com

'Hij is bijzonder snel in het opnemen van informatie'

Volgens Nakano springt één kwaliteit van O'Ward eruit. 'Hij is bijzonder snel in het opnemen van informatie. Op een droge baan kon hij al snel snelle tijden afleveren. Ik denk dat dat resultaat ook voor hem van betekenis was, en het was erg belangrijk voor hem om gegevens voor het team te verzamelen. Ik denk dat dit in de toekomst tot resultaten zal leiden. In de race verbeterde hij, zelfs zonder veel oefening, zijn rondetijden gestaag. Ik was opgelucht omdat ik zijn zeer hoge leervermogen kon zien.'

Niet alleen Nakano is blij de jongeling. Ook Helmut Marko, die toeziet op het juniorenprogramma van Red Bull, is tevreden over O'Ward, meent hij tegenover de Zuid-Amerikaanse tak van FOX Sports. 'Het team is erg tevreden, hij toonde een goede snelheid tijdens de race, hoewel hij de controle verloor tijdens de kwalificatie. Ik denk dat we in de volgende race, wanneer hij meer voorbereidingstijd heeft, kunnen zien dat hij verdere vooruitgang boekt.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Ben jij een echte fan van Red Bull Racing? En wil je erbij lopen als Max Verstappen? Dan is het Red Bull Racing 2019 Team T-Shirt echt iets voor jou! 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven