Like ons!
Hamilton beleeft tot nu toe 'sterkste jaar ooit'

Formule 1

Hamilton beleeft tot nu toe 'sterkste jaar ooit'

Mercedes kent een ijzersterk seizoen en heeft al zeven één-tweetjes gescoord. De Zilveren Pijlen koersen af op de dubbel, met Lewis Hamilton die opgaat voor zijn zesde wereldtitel. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas staat tweede in het kampioenschap. Hamilton begon nog wel nerveus aan het jaar.

Ferrari deed het namelijk goed op de wintertests in Barcelona. Mercedes kon hen daar niet bijbenen. Maar tot nu toe, dit seizoen, is Mercedes de alleenheerser. 'Dit is het sterkste jaar dat ik ooit heb gehad, wat betreft de eerste tien races, dat ik mij kan herinneren. Toen we in Barcelona waren, reed Ferrari een paar heel serieuze ronden. Wij kwamen daar niet aan, en dat maakte me nerveus. En ik denk dat als we Barcelona hadden verlaten zonder een paar ultieme veranderingen te ontdekken die we uiteindelijk hebben ondergaan, we waarschijnlijk niet zouden zijn waar we nu zijn.'

Hamilton zijn grootste concurrent is Bottas. Tussen de twee heerst veel respect. 'Het is geen geheim dat Valtteri me wil verslaan, en ik wil hem verslaan. Ik vind het echter heel belangrijk om respect te hebben. Ik weet hoe moeilijk het is om wakker te worden en te presteren ieder weekend, dus er is respect tussen ons', sluit hij af tegenover Formula1.com. (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven