Like ons!
Probleem Honda-motor uitgelegd: 'Combinatie van software en beter chassis Red Bull'

Formule 1

Probleem Honda-motor uitgelegd: 'Combinatie van software en beter chassis Red Bull'

Kees van de Grint en Allard Kalff hebben in het wekelijkse RTL GP Slipstream samen vooruitgeblikt op de Grand Prix van Duitsland van komende week. Het duo ziet serieuze kansen voor Max Verstappen en Red Bull Racing op Hockenheim, zeker als Honda de problemen van Groot-Brittannië heeft weten op te lossen.

'Ik denk dat het op Hockenheim een strijd wordt tussen Max Verstappen en Mercedes. Max komt op het podium. Ik denk dat Hockenheim nog veel geschikter is voor Red Bull (dan Silverstone, red.) en het vermogen van de Honda-motor schijnt hartstikke goed te zijn', stelt Van de Grint, die wordt aangevuld door tafelgenoot Kalff: 'Iets in mij zegt dat ik niet raar zou staan te kijken als we Verstappen op de eerste rij zien.'

Probleempje met Honda-motor

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië kampte de 21-jarige Limburger tijdens de kwalificatie met kleine motorproblemen. 'We zagen daar een fabelachtige Max. Hij klaagde echter over turbolag. De turbo heeft tijd nodig om druk op te bouwen, dus het vermogen was er niet op de momenten dat Max het wilde. Dat schijnt dus te maken te hebben met de software', legt Kalff uit. 

Van de Grint heeft daar vervolgens ook nog wat zinnigs over te zeggen. 'Het is niet alleen de software. Het punt is ook dat het chassis van Red Bull verbeterd is. Daardoor rolt de auto sneller door de bocht rolt en Max kan nu eerder op het gas. De software was daar alleen nog niet op afgesteld', vertelt hij. 'Die match van een iets hogere bochtsnelheid, dankzij het chassis, moet nu verbeterd worden. Dat gaat nog niet gelijk, maar het geeft tegelijkertijd ook hoop', doelt Van de Grint op het feit dat de RB15 nog harder kan gaan als het probleem opgelost is. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven