Like ons!
Saward: 'Marko zegt juiste woorden om maximale chaos bij Ferrari te veroorzaken'

Formule 1

Saward: 'Marko zegt juiste woorden om maximale chaos bij Ferrari te veroorzaken'

Joe Saward denkt dat Helmut Marko met zijn uitspraken richting Sebastian Vettel probeert chaos bij het team te veroorzaken. De adviseur van Helmut Marko zei te vinden dat zijn voormalig pupil moet vertrekken bij Ferrari en dat hij een andere omgeving nodig heeft.

'Helmut Marko is 'well known of being a stirrer of pots'. Oftewel: dat hij zegt dat Sebastian niet gelukkig is bij Ferrari, betekent eigenlijk dat hij problemen probeert te veroorzaken bij Ferrari', zegt Saward in de podcast Missed Apex. 'Eigenlijk is hij een oorlog aan het uitvechten.'

'Verloren dat gevecht, maar wonnen wel op het circuit'

Saward ziet een gelijkenis met een eerdere situatie. Toen ging het over de banden. 'Het is net als toen hij naar buiten kwam over de banden van Pirelli. Hij kon het zelf niet eigenhandig oplossen, dus dan treedt hij naar buiten. Ze verloren dat gevecht, maar wonnen wel op het circuit', refereert de journalist naar de overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk.

'Dit zijn allemaal spelletjes die worden gespeeld en Helmut is een slimme speler', weet de Brit. 'Hij zegt de juiste woorden om maximale chaos te veroorzaken.' Zelf vindt Saward dat Vettel nog niet zo slecht bezig is. 'Sebastian rijdt heel solide, maar hij maakt gewoon fouten. Dat is zijn probleem en dat weet hij ook. Hij probeert het op te lossen.'

'Wie is een betere optie dan Sebastian?'

Want Vettel de deur wijzen, is voor Ferrari niet zo makkelijk denkt Saward. 'Hoe lang Ferrari het geduld met hem bewaart, is een interessante vraag. Wie is een betere optie dan Sebastian? Hij is een viervoudig wereldkampioen en je maakt goede en slechte tijden mee. Hij is nog steeds een fantastische coureur. Ik weet niet wat de criteria zijn voor een vervanger van Vettel. Ik denk echt niet dat er zoveel onenigheid is binnen Ferrari op de manier zoals Marko zegt.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Podcast met Joe Saward over Helmut Marko en Sebastian Vettel

Ben jij een echte fan van Red Bull Racing? En wil je erbij lopen als Max Verstappen? Dan is het Red Bull Racing 2019 Team T-Shirt echt iets voor jou! 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven