Like ons!
Todt wil minder betrouwbare auto’s voor meer uitvallers vanaf 2021

Formule 1

Todt wil minder betrouwbare auto’s voor meer uitvallers vanaf 2021

Jean Todt wil nog altijd dat de Formule 1 minder voorspelbaar wordt. Momenteel zijn er slechts drie teams in staat om een race te winnen, maar deze coureurs vallen ook nauwelijks uit tijdens de wedstrijden. En dus moeten de auto’s onbetrouwbaarder worden, vindt de baas van de internationale autosportbond FIA.

'We moeten meer onvoorspelbaarheid creëren', zegt Todt tegen SkySports. 'Ik zei het net tegen Chase (Carey, de directeur van de Formule 1, red.): als je de top vijf pakt in het coureursklassement, zijn ze na negen races altijd over de streep gekomen en dus zijn ze honderd procent betrouwbaar.'

Daar wil Todt iets aan veranderen. 'De auto’s zijn te betrouwbaar. Dus als je meer onvoorspelbaarheid wilt, moeten we auto’s hebben die minder betrouwbaar zijn. We maken dingen te perfect op een manier.'

'Ben een beetje bang voor het eindresultaat'

Of dat ervan gaat komen en op wat voor manier moet worden vastgelegd in het Concorde-verdrag, waarin de FIA, de constructeurs en de Formule 1 zelf afspraken maken over de reglementen in de koningsklasse. Het huidige verdrag loopt eind 2020 af en over de nieuwe regels in 2021 moet nog een akkoord worden bereikt.

Volgens Todt staan de onderhandelingen er goed voor, maar desondanks houdt de Fransman een slag om de arm. 'Het ligt op schema. Ik ben een beetje bang voor het eindresultaat, maar dat zal ik blijven tot de eerste race in 2021.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

1 reacties

  1. Henkstarr

    Henkstarr

    23 Jul 2019 om 16:29

    Ook tijd om afscheid van te nemen, voegt niks meer toe.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven