Like ons!
Carey geniet van Verstappen en Leclerc: 'Hiervoor kijken fans naar de Formule 1'

Formule 1

Carey geniet van Verstappen en Leclerc: 'Hiervoor kijken fans naar de Formule 1'

Chase Carey is in zijn nopjes met de gevechten die Max Verstappen en Charles Leclerc op de baan leveren. De baas van de Formule 1 en één van de kopstukken van Liberty Media denkt dat de fans de televisie aanzetten voor de strijd tussen de Red Bull-coureur en de Ferrari-rijder.

'Kijken naar dit seizoen denk ik vooral dat de jonge generatie de show steelt, met de gevechten tussen Verstappen en Leclerc als voornaamste voorbeeld', zegt Carey tegen het Gazetta dello Sport. 'Hiervoor kijken de fans naar de Formule 1.'

Los van de nodige gevechten is de Formule 1 volgens velen nog altijd erg voorspelbaar. Zo kunnen er maximaal drie teams per race vechten voor de overwinning en is het nog altijd Mercedes dat met afstand de meeste races wint.

'Ik verschil erg van meneer Ecclestone'

Om dat te veranderen zullen de regels in 2021 worden aangepast en daar hebben veel verschillende partijen invloed op. Toen tot twee jaar geleden Bernie Ecclestone nog de scepter zwaaide in de koningsklasse was er veel minder plaats voor democratie en daardoor duren de onderhandelingen langer.

Liberty Media krijgt nog weleens kritiek over het gebrek aan daadkrachtigheid, maar Carey benadrukt dat er in het huidige tijdperk een andere manier van besluitvorming nodig is. 'Ik verschil erg van meneer Ecclestone', zegt hij daarover. 'Ik heb veel respect voor het werk dat hij verricht heeft in de Formule 1, maar deze wereld is veranderd en dus voeren wij een ander beleid dan hij deed.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven