Like ons!
'Ontwikkeling in agressieve richting verergeren Vettel's problemen bij Ferrari'

Formule 1

'Ontwikkeling in agressieve richting verergeren Vettel's problemen bij Ferrari'

De ontwikkeling van Ferrari’s SF90 in een agressieve richting zou ervoor zorgen dat de problemen van Sebastian Vettel op het circuit groter worden. De veranderende wegligging aan de achterkant is bovendien naar verluidt iets waarmee teamgenoot Charles Leclerc veel minder moeite heeft.

Dat schrijft Auto, Motor und Sport. De website meldt dat de problemen voor Vettel verergerden toen Ferrari ervoor koos de auto door te ontwikkelen op een agressieve manier door meer downforce aan de vooras te brengen. Dat zou noodzakelijk zijn om de achterstand op Mercedes goed te maken.

'Leclerc had ondersturende Sauber na vier races onder de knie'

Het gevolg daarvan is echter dat alles wat aan de voorkant wordt veranderd, zijn uitwerking heeft op de achterkant van de auto. De downforce neemt aan de achterkant dan soms af. Daar goed mee om kunnen gaan, lijkt dus erg belangrijk.

De rijstijl die een coureur heeft is daarom dus belangrijk. De stijl van Vettel is compleet anders dan die van Leclerc, aldus het Duitse medium. Leclerc kan met een nerveuze achterkant uit de voeten, waar Vettel dat erg lastig vindt. Zo duurde het bij de Monegask, slechts, ongeveer vier races voor hij vorig seizoen de ondersturende Sauber onder de knie had. (Foto: Ferrari F1 Team)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven