Like ons!
Hamilton kraakt aero-regels 2019: 'Het is net zo belabberd als eerst'

Formule 1

Hamilton kraakt aero-regels 2019: 'Het is net zo belabberd als eerst'

Voorafgaand aan het huidige seizoen introduceerden de FIA en de FOM een nieuwe voorvleugel voor de Formule 1-teams. Het idee was dat het nieuwe aerodynamische concept van de bolides ervoor moest gaan zorgen dat de turbulentie achter de auto's verminderde, waardoor auto's elkaar beter kunnen volgen en dus inhalen. Volgens Lewis Hamilton is dit project echter mislukt.

Hamilton ervoer afgelopen raceweekend in Groot-Brittannië zelf hoe het is om achter een auto aan te rijden. De regerend wereldkampioen rijdt vaak in niemandsland op het circuit, maar zat op Silverstone enkele ronden achter teamgenoot Valtteri Bottas. Tijdens die ronden stelde de Brit vast dat de nieuwe voorvleugels geen invloed hebben gehad op de creatie van de zogeheten 'vuile lucht'.

'De veranderingen hebben echt totaal geen verschil gemaakt', stelt Hamilton in gesprek met Racefans.net. 'Ik merk echt helemaal niets. Het is dus geen geslaagde ingreep. Sterker nog: het is denk ik minstens zo erg als eerst. Dat is erg jammer, want de sport moet spannender worden.'

Hamilton ziet nieuwe banden als oplossing

Zelf heeft Hamilton een andere aanpassing in zijn hoofd. 'Pas de banden aan. Ik wil graag banden die lang meekunnen, zodat je volle bak kan racen op zondagmiddag. Dan krijg je actie op de baan en ik weet zeker dat het de spanning ten goede komt. Nu is iedereen alleen maar bezig met banden sparen.' (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven