Like ons!
Spaanse Grand Prix lijkt voor in ieder geval één jaar te blijven

Formule 1

Spaanse Grand Prix lijkt voor in ieder geval één jaar te blijven

De Spaanse Grand Prix was één van de gegadigden om van het toneel te verdwijnen, maar het Catalaanse Ara.cat meldt dat het contract van de race van Barcelona met een jaar is verlengd. Volgend jaar begint de onderhandeling voor een langere verlenging. De Catalaanse regering garandeert een jaarlijks bedrag van 21 miljoen euro.

Die garantie is een vereiste van de Formule 1 en houdt in de praktijk in dat op deze manier de verliezen moeten worden gedekt die ontstaan dankzij de organisatie van de race op het Circuit de Catalunya. De verkoop van toegangskaartjes dekken nog niet de helft van de 21 miljoen euro die Liberty Media ieder jaar in rekening brengt. In 2008 behaalde het circuit voor het laatst winst. Sindsdien zijn de gecumuleerde verliezen meer dan vijftig miljoen euro.

Normaliter worden contracten met Formule 1-circuits met meerdere jaren verlengd. Zo was ook onlangs het geval bij Silverstone, dat een vijfjarig contract ondertekende. De Catalaanse regering is echter voorzichtig, gezien hun delicate financiële situatie. Daarnaast speelt de politieke situatie ook een rol. De genoemde regering wil eerst wachten tot die situatie is opgelost, wil het een langere contractverlenging ondertekenen. Spanje heeft momenteel namelijk geen centrale regering. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven