Spaanse Grand Prix lijkt voor in ieder geval één jaar te blijven Formule 1

Spaanse Grand Prix lijkt voor in ieder geval één jaar te blijven

Door Glenn van der Straten 26 juli 2019 | 10:30


De Spaanse Grand Prix was één van de gegadigden om van het toneel te verdwijnen, maar het Catalaanse Ara.cat meldt dat het contract van de race van Barcelona met een jaar is verlengd. Volgend jaar begint de onderhandeling voor een langere verlenging. De Catalaanse regering garandeert een jaarlijks bedrag van 21 miljoen euro.

Die garantie is een vereiste van de Formule 1 en houdt in de praktijk in dat op deze manier de verliezen moeten worden gedekt die ontstaan dankzij de organisatie van de race op het Circuit de Catalunya. De verkoop van toegangskaartjes dekken nog niet de helft van de 21 miljoen euro die Liberty Media ieder jaar in rekening brengt. In 2008 behaalde het circuit voor het laatst winst. Sindsdien zijn de gecumuleerde verliezen meer dan vijftig miljoen euro.

Normaliter worden contracten met Formule 1-circuits met meerdere jaren verlengd. Zo was ook onlangs het geval bij Silverstone, dat een vijfjarig contract ondertekende. De Catalaanse regering is echter voorzichtig, gezien hun delicate financiële situatie. Daarnaast speelt de politieke situatie ook een rol. De genoemde regering wil eerst wachten tot die situatie is opgelost, wil het een langere contractverlenging ondertekenen. Spanje heeft momenteel namelijk geen centrale regering. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws