Russell van amateur naar regenmeester: 'We zaten er compleet naast' Formule 1

Russell van amateur naar regenmeester: 'We zaten er compleet naast'

Door Quin de Jong 02 augustus 2019 | 20:30


Een meer ondankbare taak leek er aan het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen niet te zijn, als rookie instappen in de langzaamste auto van het veld. Het overkwam George Russell, die naast Robert Kubica in de nieuwe Williams mocht stappen. Ondanks teleurstellende resultaten van het team fungeert Russell toch regelmatig als een klein lichtpuntje, zo ook weer dit weekend in Hongarije.

Ondanks het feit dat Williams het als een van de weinige teams voor elkaar kreeg om beide auto's te laten finishen én dat het team voor het eerst in 2019 een WK-punt binnen wist te slepen, was de auto toch weer verreweg de langzaamste van het circuit. Het is inmiddels bijna een regel in de normaliter zo onvoorspelbare wereld der Formule 1. Toch valt dat voorlopig in Hongarije nog wel mee, want beide Williams-bolides eindigden  in zowel VT1 als VT2 tussen hun concurrenten in plaats van twee seconden erachter. Volgens George Russell heeft dat te maken met een set-up wijziging.

Tweeënhalve seconde

'Het voelde alsof ik van een amateur in een regenmeester ben veranderd, simpelweg door één set-up wijziging. Met name het verschil in grip was significant', meent Russell'. Het is in de regen altijd lastig om de banden in de juiste 'window' te krijgen, maar dit verschil in set-up is geweldig. We hebben tweeënhalve seconden gewonnen ten opzichte van Duitsland. Dat zijn geen kleine getallen en we zaten er vorige week dus compleet naast.'

Perspectief

Of de positieve geluiden vanuit de kant van de uit Wantage afkomstige renstal ook perspectief bieden voor de nabije toekomst weet de vrijdag op de zeventiende plek geëindigde jonge Brit niet. 'Ik wil niet gelijk beweren dat we deze problemen hebben opgelost, maar we begrijpen nu wel wat er fout ging de vorige keer. We komen in ieder geval dichterbij en dat is positief, maar ik denk niet dat we nu opeens in het middenveld kunnen vechten.' (Foto: Williamsmedia2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws