Wolff na zege van Hamilton: 'Zo stil als in de cockpit van een vliegtuig' Formule 1

Wolff na zege van Hamilton: 'Zo stil als in de cockpit van een vliegtuig'

Door Sjoerd Valkering 04 augustus 2019 | 18:24


Toto Wolff is blij met hoe het weekend in Hongarije is verlopen. Lewis Hamilton pakte in de slotfase van de Grand Prix toch nog de overwinning omdat hij onder andere wel een extra stop maakte die Max Verstappen, die aan de leiding lag, besloot om niet te maken.

De Oostenrijker kende in tegenstelling tot Hockenheim geen drama. Het was volgens hem 'business as usual'. 'In Hockenheim hadden we zo'n moeilijk weekend. We hebben dit lange tijd besproken en van onze protocollen geleerd hoe we beslissingen willen nemen. Vandaag ging het allemaal super rustig, zoals in de cockpit van een vliegtuig', vertelt hij aan ORF.

Echter, lang leek de overwinning in Hongarije niet zeker voor Mercedes. Pas aan het eind werd het duidelijk dat Hamilton kon winnen. 'Ik had twijfels, tot zeven ronden voor het einde. Volgens de berekening was het een grote kans dat hij in de laatste ronde zou winnen', zegt Wolff. Dit gebeurde echter al drie ronden voor het einde toen Hamilton in bocht één voorbij Verstappen ging. (foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws