Like ons!
Gasly en Kvyat fel tegen mindering testdagen: 'Zo hoort Formule 1 niet te zijn'

Formule 1

Gasly en Kvyat fel tegen mindering testdagen: 'Zo hoort Formule 1 niet te zijn'

De Formule 1 kent volgend seizoen waarschijnlijk twee testdagen minder. Dat is het plan wat momenteel op tafel ligt. Veel coureurs kunnen zich hier niet in vinden, want volgens hen moet er juist meer gereden worden. Daniil Kvyat en Pierre Gasly hebben zich hier onder andere al tegen uitgesproken.

Kvyat is één van de coureurs die tegen het plan is. 'Om eerlijk te zijn hebben we al te weinig testdagen', aldus Kvyat tegenover RaceFans.net. 'We moeten meer in het echt rijden dan in de simulator. Wat we nu doen is het minimum vanuit het oogpunt van de coureur. Dit is niet de manier hoe de Formule 1 hoort te zijn.'

Ook Gasly zou graag het aantal testdagen willen behouden zoals het nu is. 'Ik vind het leuk om met F1-auto's te rijden, dus als het 10, 12 dagen zou duren, zou het geweldig zijn', stelt Gasly. 'Ik denk dat het in het verleden duidelijk veel intenser en waarschijnlijk te veel was. Maar nu denk ik dat het met acht dagen best te doen is, dus ik zal er zeker niet minder van maken.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven