Green schaart zich achter Horner: 'Voeren momenteel teveel wintertests uit' Formule 1

Green schaart zich achter Horner: 'Voeren momenteel teveel wintertests uit'

Door Rick Pasker 10 augustus 2019 | 16:52


Christian Horner zou het niet erg vinden als er in de winter minder getest zou worden. Verschillende coureurs hebben zich flink uitgesproken tegen deze mindering aan testdagen, maar er zijn ook positieve geluiden te horen vanuit de paddock. Andy Green, technisch directeur van Racing Point, kan zich namelijk wel vinden in Horner.

Afgelopen winter werden er acht testdagen gehouden op het circuit in Barcelona. 'Ik denk dat we toch teveel wintertests uitvoeren', stelt Green tegenover Auto Hebdo, om zich bij de teambaas van Red Bull aan te sluiten. 'Ik denk dat met alle bench-tests en simulators die we hebben, auto's behoorlijk betrouwbaar zijn.'

'Dat maakt de Formule 1 onvoorspelbaarder'

Green legt uit waarom hij achter Horner staat. 'De circuits waar we in de winter op kunnen testen vertegenwoordigen niet echt de banen of de temperaturen waarmee we daadwerkelijk te maken gaan krijgen. Als je de Formule 1 meer onvoorspelbaar wil maken, is het misschien nuttig om de wintertests in te korten', concludeert Green. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws