Like ons!
Medland: 'Red Bull had voor Sainz moeten kiezen, Gasly had altijd nog gekund'

Formule 1

Medland: 'Red Bull had voor Sainz moeten kiezen, Gasly had altijd nog gekund'

Chris Medland heeft een lans gebroken voor Carlos Sainz. De ervaren journalist heeft in een column voor Racer laten weten te vinden dat Red Bull Racing in 2019 misschien beter voor de Spanjaard had kunnen gaan in plaats van voor Pierre Gasly toen Daniel Ricciardo richting het fabrieksteam van Renault vertrok.

De Brit stelt dat McLaren wél de juiste keuze heeft gemaakt door voor voormalig Red Bull-junior Sainz te kiezen. De 24-jarige coureur ving geruisloos het vertrek van Fernando Alonso op en heeft bijgedragen aan het feit dat de renstal uit Woking inmiddels weer het vierde team op de grid is.

'Had Red Bull Racing vorig jaar niet voor een meer ervaren coureur moeten kiezen in plaats van voor een rookie?', vraagt de reporter zich hardop. 'Sainz had er al een jaar opzitten bij een groot team, terwijl Gasly pas één seizoen in de Formule 1 had meegemaakt. Red Bull had misschien moeten leren van de eerste twee jaar van Kvyat in de koningsklasse van de autosport. De Rus kende ook een sterk debuut voor Toro Rosso, maar blijkbaar betekent dat niet dat een rijder meteen klaar is voor een stap hogerop.'

Medland had het dan ook wel geweten als hij Helmut Marko had geheten. 'Sainz heeft als teamgenoot van Max Verstappen bij Toro Rosso laten zien zeer solide te kunnen presteren en in het slechtste geval had hij dit jaar weer solide gepresteerd. Als Sainz dit jaar niet goed genoeg was gebleken, hadden ze alsnog voor Gasly kunnen kiezen. Die had dan ook een jaar extra ervaring bij Toro Rosso gehad.'

Sprak Verstappen zijn veto uit?

Bij Toro Rosso liep het in 2015 niet zo lekker tussen ploeggenoten Sainz en Verstappen. Vorig jaar ging zelfs het gerucht dat Verstappen een eventuele komst van de Spanjaard zou willen blokkeren. 'Red Bull heeft heel veel energie in de komst van Verstappen gestoken, dus het kan zijn dat ze hem op die manier tevreden proberen te houden', sluit Medland niets uit. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

1 reacties

  1. Gebanned 1

    Gebanned 1

    11 Aug 2019 om 17:57

    Achteraf een koe in zijn kont kijken omwille van de reclame......F ***

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven