Like ons!
Sainz gelooft niet in voorbijgaan Gasly: 'Hoofddoel is leren voor 2020'

Formule 1

Sainz gelooft niet in voorbijgaan Gasly: 'Hoofddoel is leren voor 2020'

Waar McLaren-teambaas Andreas Seidl onlangs de hoop uitsprak dat Carlos Sainz Pierre Gasly kon inhalen in het kampioenschap, daar gelooft Sainz zelf niet in het voorbijgaan van Gasly. Volgens de Spanjaard zal zijn achterstand van vijf punten op de Fransman niet afnemen en weglopen van de middenmoot is ook iets waar Sainz niet in gelooft.

Wel ziet Sainz dat zijn team op de goede weg is. 'Ik denk niet dat ik Gasly in zal halen, maar zo'n kleine achterstand laat zien dat we het goed doen en dat we sinds Baku consistent zijn. Ik weet niet hoeveel punten ik heb, maar het is ongelooflijk. In de eerste drie races waren we ongelukkig, maar sinds Baku betaalt al het harde werk van de winterstop en van de fabriek in Woking zich uit', aldus Sainz tegenover Crash.net

'Ik denk niet dat we in de tweede seizoenshelft kunnen ontsnappen uit de middenmoot'

Dat McLaren zich tijdens de tweede seizoenshelft gemakkelijk nestelt als 'best of the rest', daar gelooft Sainz niet in. Ondanks dat ze een ruime voorsprong hebben op de achtervolgers. Hij kijkt liever naar volgend jaar. 'We blijven telkens presteren met geweldige strategieën en goede pitstops. Zo hoort het te zijn. Maar ik denk niet dat we in de tweede seizoenshelft kunnen ontsnappen uit de middenmoot. We zullen wat tienden vinden voor de auto, maar dat doet de rest ook. Het hoofddoel is om te leren van deze auto, zodat we volgend jaar alles op de juiste plek hebben.' (Foto: McLaren F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven