Like ons!
Leclerc constateert bandenproblemen: 'Vettel doet het daarin beter dan ik'

Formule 1

Leclerc constateert bandenproblemen: 'Vettel doet het daarin beter dan ik'

Charles Leclerc kampte tijdens de Grand Prix van Hongarije met bandenproblemen. Het werd duidelijk dat zijn compounds sneller slijten dan die van zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Tijdens het einde van zijn stints verloor Leclerc telkens snelheid, waardoor in Boedapest Vettel hem nog in kon halen en op P3 eindigde.

Leclerc heeft wel een idee waaraan zijn bandenslijtage ligt. En dat heeft te maken met zijn rijstijl. 'Ik heb meer problemen, meer degradatie dan Sebastian. Ik ben van mening dat dat ook door de rijstijl komt. Misschien rij ik in de races iets te agressief. Al meerdere races ben ik vrij snel in de kwalificatie, maar richting het einde van de race lijk ik meer problemen te hebben. Ik moet achterhalen wat ik kan veranderen aan mijn rijstijl om dat te verbeteren, of qua balans van de wagen. Ik ben er vrij zeker van dat Sebastian op dat vlak iets beter doet dan ik.'

'Dat is echt zijn sterke punt en op dat vlak presteert hij erg goed'

Bandenmanagement is een vak apart, en toevallig is het volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto ook het sterke punt van Vettel. 'Sebastian is altijd sterk in de races. Hij is zich ervan bewust dat hij in de races moet profiteren van zijn race pace. Het is dus niet erg fijn als je fouten maakt zoals in Silverstone. Buiten dat ben ik erg content; hij is ervaren en hij weet hoe hij de banden moet managen. Dat is echt zijn sterke punt en op dat vlak presteert hij erg goed', sluit hij af tegenover Motorsport.com. (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven