Like ons!
Raikkonen doet alles alleen: 'Hij weet precies wat er wanneer gebeuren moet'

Formule 1

Raikkonen doet alles alleen: 'Hij weet precies wat er wanneer gebeuren moet'

Alfa Romeo staat op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap. 31 van de 32 behaalde punten zijn te danken aan de  Kimi Raikkonen. De 39-jarige Fin presteerde uitstekend tijdens de eerste seizoenshelft, scoorde tijdens acht van de twaalf races punten en reed geen enkele keer schade.

Zijn team is dan ook maar wat blij met hem. Volgens teambaas Beat Zehnder rijdt Raikkonen zonder instructies. 'Kimi doet het allemaal alleen. Hij begrijpt alles. Als de engineers met elkaar overleggen over welke motormodus er gekozen moet worden, dan heeft Kimi op dat moment al overgeschakeld van motormodus. Hij weet precies wat er wanneer gebeuren moet', vertelt Zehnder aan Auto, Motor und Sport

'Het was alleen zijn beslissing om de mediumband te nemen'

Ook de beslissing over welke banden er gebruikt moeten worden, bepaalt Raikkonen zelf. Dat bleek tijdens de Grand Prix van Hongarije. 'Het was alleen zijn beslissing om de mediumband te nemen. Iedereen om hem heen gebruikte de harde band. Maar de mediums hebben hem gered. Hierdoor had hij een goede tractie vanaf bocht 14, en zodoende kon hij Valtteri Bottas achter zich houden. Op de harde band was dat niet gelukt.' De eerstvolgende race, in Spa, brengt goede herinneringen met zich mee voor Raikkonen. Hij won er vier van zijn 21 overwinningen. (Foto: Alfa Romeo F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven