Like ons!
Formule 1-teams krijgen kans feedback te geven op bandenvoorstellen

Formule 1

Formule 1-teams krijgen kans feedback te geven op bandenvoorstellen

De Formule 1-teams hebben van de FIA een brief gekregen waarin de doelstellingen voor bandenfabrikant Pirelli staan, voor de seizoenen 2020 en 2021. De teams krijgen zodoende de kans om aan te geven of zij het wel of niet eens zijn met de voorgestelde wijzigingen.

Er zijn in ieder geval drie veranderpunten waar iedereen het over eens is, ook al kostte het maanden van discussies voeren. Zo moeten de banden een bredere window krijgen, minder snel oververhit raken en minder snel slijten. In de brief zijn onder meer deze drie punten gedetailleerd uitgewerkt. De doelstellingen kunnen aan de hand van de feedback van de teams aangepast worden.

'Het idee is dat er een band komt die minder snel slijt en beter tegen oververhitting kan'

Mario Isola, baas van de Formule 1-afdeling van Pirelli, gaat ervan uit dat de doelstellingen moeten worden aangepast, laat hij weten aan Motorsport.com. 'We zullen de brief in de toekomst waarschijnlijk nog wel moeten herzien vanwege de veranderingen die de komst van de 18 inch-band met zich meebrengt. Het idee is dat er een band komt die minder snel slijt en beter tegen oververhitting kan, zodat de coureurs harder kunnen pushen op de banden. We moeten vervolgens met elkaar bepalen wat dat exact inhoudt.'

In september gaat Pirelli de 18-inchbanden voor het eerst testen, vertelt Isola. 'Dan gaan we kijken wat we precies hebben voor product. We hebben dus nog wel even om de doelstellingen voor 2021 te bepalen, maar aangezien het de bedoeling is dat de regels in oktober definitief worden gemaakt, zouden we de doelstellingen voor de banden ook in oktober definitief moeten maken.' Vanuit Red Bull kan er waarschijnlijk sowieso feedback worden verwacht, aangezien Helmut Marko totaal niet blij is met de huidige banden. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven