Like ons!
Albon vervangt Gasly per direct bij Red Bull Racing

Formule 1

Albon vervangt Gasly per direct bij Red Bull Racing

Red Bull Racing meldt dat Alexander Albon per direct Pierre Gasly vervangt bij Red Bull. Gasly zelf maakt de overstap naar Toro Rosso. Max Verstappen heeft vanaf de Grand Prix van België dus een andere teamgenoot. 

Gasly stond al lange tijd onder druk bij Red Bull. Zijn prestaties waren ondermaats en hij kwam nooit in de buurt van Verstappen. De laatste weken voerden adviseur Helmut Marko en Red Bull-teambaas Christian Horner de druk al op. Marko zei voorafgaand de zomerstop nog dat er na de zomerpauze beslist werd over Gasly. De beslissing is dus een stuk eerder gekomen. Horner gaf acht dagen geleden nog aan dat het de intentie van Red Bull was om het seizoen met Gasly af te maken. Die intentie is dus niet waargemaakt. 

Rest van F1-seizoen evalueren

Red Bull schrijft het volgende op de eigen website: 'Red Bull zit in de unieke situatie dat er vier getalenteerde coureurs onder contract staan en dat we deze kunnen rouleren. We zullen de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en daarna te beslissen wie er in 2020 naast Max in de wagen zit.' In dat jaar wil de Nederlander namelijk voor de wereldtitel gaan. 

Albon, vorig jaar als tweede geëindigd in de Formule 2, heeft dit seizoen zestien punten in de twaalf verreden races gescoord. Zijn beste resultaat was P6 tijdens de Grand Prix van Duitsland. Het regende destijds veel op de Hockenheimring, wat betekende dat het de eerste natte Formule 1-race ooit voor Albon was.

Bij geen enkele kwalificatie presteerde Gasly beter dan Verstappen

Gasly worstelde al het hele jaar in zijn RB15. Hij scoorde in de eerste seizoenshelft slechts 63 punten, terwijl Verstappen maar liefst 181 punten bij elkaar racete. Waar Verstappen twee Grands Prix won (Oostenrijk en Duitsland) en dit seizoen nooit buiten de top-vijf eindigde, daar wist Gasly het podium geen enkele keer te halen. Bij geen enkele kwalificatie presteerde Gasly beter dan Verstappen. 

Bekijk hier de bekendmaking van Red Bull op Twitter

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven