Like ons!
Eerste reacties op komst Albon: 'Daarom heeft Marko weinig coureurs'

Formule 1

Eerste reacties op komst Albon: 'Daarom heeft Marko weinig coureurs'

Op Twitter zijn de eerste reacties inmiddels gegeven op de komst van Alexander Albon naar Red Bull Racing. De jonge rijder vervangt Pierre Gasly de rest van het seizoen als ploeggenoot van Max Verstappen.

Adam Cooper, Formule 1-journalist sinds 1985, spreekt van 'de snelste promotie ooit in de F1'. 'Neem in beschouwing dat het iemand is die voor februari dit jaar nog niet eens heeft getest in een Formule 1-auto en in een team gaat rijden dat twee races heeft gewonnen en de pole heeft gepakt.'

Albon maakt een snellere promotie dan Verstappen zelf, die nog een seizoen bij Toro Rosso heeft gereden. 'Dit is de snelste promotie naar een winnende auto dat we in een lange tijd niet hebben gehad', tweet Cooper.

Red Bull neemt risico

Andrew Benson, journalist van de BBC, spreekt van 'een grote stap van Red Bull Racing'. 'Albon heeft indruk gemaakt in zijn eerste half jaar in de F1 en is zeker getalenteerd, maar er wordt veel van gevraagd door hem zo snel naast Verstappen te zetten', zet hij vraagtekens bij de plotselinge overgang van de Thai naar het moederteam van Red Bull. 

Luke Smith, een andere Formule 1-journalist, houdt de werkwijze van Red Bull maar eens even tegen het licht. Hij constateert dat Red Bull werkt met allemaal, op Max Verstappen na, coureurs die in het verleden door henzelf zijn afgewezen. Freelance F1-journalist Chris Medland denkt niet dat het een goede zet. Hij vreest dat het te vroeg is voor Albon.

'Daarom heeft hij er ook zo weinig van...'

Joe Saward reageert op motorsportweek.com op de switch. 'Red Bull heeft besloten Pierre Gasly te verwisselen met Alexander Albon. Men hoopt dat de verhuizing niet te vroeg zal komen voor de debutant Albon, omdat Red Bull de gewoonte heeft om coureurs te vroeg te promoveren en hun loopbaan kapot te maken. Toch vindt Helmut Marko dat coureurs moeten zwemmen of verzuipen, daarom heeft hij er ook zo weinig van...'

De techniekspecialist Albert Fabrega laat via zijn twitteraccount het volgende weten. 'Ik hou niet van veranderingen in het middenseizoen, maar Red Bull wil vechten voor het WK in 2020. Ze proberen het nu met Albon, het is aan hem om door te gaan. Gasly heeft me teleurgesteld. Hij heeft het team en Max niet kunnen bereiken en heeft ernstige fouten gemaakt.' Martin Brundle wenst Albon alle succes toe, wetende dat hij alles nodig heeft om te kunnen slagen 'in het hol van Max'. (Foto: Red Bull Racing/Getty Image)

Reacties op komst Albon bij Red Bull

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven