Like ons!
Raikkonen heeft geen spijt van rook- en drinkgedrag: 'Heeft mij geholpen'

Formule 1

Raikkonen heeft geen spijt van rook- en drinkgedrag: 'Heeft mij geholpen'

Kimi Raikkonen is in het verleden regelmatig met een sigaret of een sigaar gespot, en tijdens gala’s was de Fin weleens dronken. De 39-jarige Alfa Romeo-coureur denkt niet dat hij een betere coureur was geweest, als hij het roken en het drinken had gelaten.

'Toen ik jonger was rookte ik regelmatig, soms ook gewoon met mijn teambazen. Dat was geen enkel probleem, zolang ik maar presteerde tijdens de races', vertelt Raikkonen aan Motorsport-total.com. 'Het is lang geleden dat ik voor het laatst heb gerookt, maar ik vind dat je moet doen waar je je goed bij voelt. Iedereen leeft op een andere manier. Hoe ouder je wordt, hoe beter je weet welke levensstijl goed voor je is.'

'Ik was geen betere coureur geweest als ik nooit had gerookt of gedronken'

De eenmalig wereldkampioen wil naast het racen plezier in het leven hebben, en mede daardoor zit een echt topsportersleven buiten de sport er voor hem niet in. 'Ik word er niet beter van om mij aan regels te houden. Als ik mijn levensstijl moet aanpassen naar een stijl dat een positief effect heeft op andere coureurs, dan werkt dat bij mij averechts. Ik wil tussendoor plezier hebben. Ik was geen betere coureur geweest als ik nooit had gerookt of gedronken. Dat ik redelijk vrij heb kunnen leven, en kunnen doen wat ik wil, dat heeft mij juist vooruit geholpen.' (Foto: Alfa Romeo F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven