Like ons!
Van der Garde vreest voor mentale knak Gasly: 'Maar Albon is goede keus'

Formule 1

Van der Garde vreest voor mentale knak Gasly: 'Maar Albon is goede keus'

Giedo van der Garde is niet verrast met de vervanging van Pierre Gasly door Alexander Albon. Volgens de voormalig Formule 1-coureur zat het eraan te komen en is het een terecht besluit van Red Bull, doordat Gasly in het seizoen geen stappen heeft gezet.

'Je ziet één van je coureurs meedoen om de overwinningen en polepositions en je andere rijder wordt twee keer op een ronde gezet. Met alle respect, maar als je de kans krijgt om bij een topteam te rijden, dan moet je als coureur wel stappen maken. Ik snap de keuze van Red Bull wel. Zij moeten natuurlijk ook gewoon punten scoren voor het constructeurskampioenschap', begint Van der Garde zijn verhaal tegenover Motorsport.com.

'Ik denk dat er iets bij hem geknakt is'

Van der Garde denkt te weten waar de mindere prestaties van Gasly aan liggen. 'Eerlijk gezegd denk ik dat het een mentale kwestie is geweest. Die jongen kan echt wel gas geven en weet echt wel wat hij moet doen in een auto. Hij heeft in het verleden laten zien dat hij hard kan rijden. Maar als je een teamgenoot hebt als Max, die constant beter en sneller is, dan moet je gewoon de goede punten van hem zien over te nemen en van diegene zien te leren. Wat voor problemen je ook hebt met de auto, afstelling of rijstijl, je moet gewoon drie keer zo hard eraan werken. Maar ik denk dat er op een gegeven moment iets bij hem geknakt is. Je kon zien dat hij niet meer goed terug ging komen.'

Dat de keuze op Albon is gevallen, en niet op Daniil Kvyat, begrijpt Van der Garde wel. Hij stelt dat Kvyat zijn kans al heeft gehad en snapt daarom dat het team voor het jonge talent gaat. Zelf had Van der Garde het anders opgelost. 'Ik had zelf voor iemand als Nico Hülkenberg gekozen. Ik weet niet of ze naar hem gekeken hebben, maar hij heeft ervaring, is snel en doet het over het geheel genomen niet verkeerd naast Daniel Ricciardo.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

1 reacties

  1. johnnybgood

    johnnybgood

    12 Aug 2019 om 17:39

    normaal ziet giedo het altyd goed en heeft verstandige teksten.....maar waarom albon een goede keuze is ,is my een raadsel,hy doet het als rookie super,maar gaat door max ook weer vermorzelt worden,gevolg 2 jonge talenten waarvan het zelfvertrouwen gebroken is,en waarschijnlijk nooit meer terug zullen krijgen....

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven