'Hulkenberg zal veel meer willen verdienen bij Renault; Bottas wellicht optie' Formule 1

'Hulkenberg zal veel meer willen verdienen bij Renault; Bottas wellicht optie'

Door Corwin Kunst 12 augustus 2019 | 19:50


Wanneer Esteban Ocon volgend jaar de kans krijgt bij Mercedes, moet Valtteri Bottas op zoek naar een nieuwe werkgever. Renault ligt het meest voor de hand, aldus Joe Saward. Het contract van Nico Hulkenberg bij het Franse fabrieksteam loopt namelijk na dit seizoen af en de contractonderhandelingen kunnen nog wel eens pittig gaan worden.

'Als Bottas een optie zou hebben, dan zou dat bij Renault zijn. Misschien is Haas F1 ook mogelijkheid, maar andere alternatieven zie ik niet', zegt Saward in The Missed Apex Podcast'Hülkenberg loopt uit zijn contract aan het einde van het jaar bij Renault, maar er is wel iets opvallends gaande daar', constateert de journalist.

'Hulkenberg zal meer salaris gaan eisen'

De Brit ziet namelijk dat Daniel Ricciardo vier keer zoveel verdient als Hulkenberg. 'Ricciardo krijgt namelijk 20 miljoen euro per jaar, terwijl Hulkenberg maar 5 miljoen euro krijgt bijgeschreven. Qua prestaties (WK-punten, red.) is het verschil echter lang niet zo groot. Nico kan dus gaan vragen waarom hij geen 20 miljoen euro per jaar waard is. Renault gaat dan zeggen bij de onderhandelingen dat ze dat budget niet hebben en dat ze het zich niet kunnen veroorloven.'

Volgens de 58-jarige insider staat Hulkenberg dus voor een lastige beslissing. De Duitse rijder zal bij een nieuw contract sowieso niet zoveel gaan verdienen als Ricciardo, maar eigenlijk verdient hij dat wel. Saward gaf eerder al aan dat Hulkenberg eventueel naar Haas F1 zou kunnen wanneer zijn contract niet verlengd wordt.

'Hij gaat niet hetzelfde verdienen als Ricciardo, want Daniel wordt overbetaald', zegt Saward verder. 'Alleen een Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Max Verstappen verdienen zulke bedragen. Alleen de grote jongens verdienen het grote geld.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws