Like ons!
Abiteboul over vele reglementswijzigingen: 'Kunnen beter circuits aanpassen'

Formule 1

Abiteboul over vele reglementswijzigingen: 'Kunnen beter circuits aanpassen'

Cyril Abiteboul is met een bijzondere suggestie gekomen in de zomerstop. De teambaas van Renault stelt namelijk voor dat de Formule 1-teams meer inspraak krijgen over de lay-out van de circuits waarop Grands Prix verreden worden. Dit zou de show ten goede moeten komen volgens de Fransman.

'Ik zou het overdreven aanpassen van de reglementen liever inruilen voor het doen van aanpassingen aan de circuits', laat Abiteboul optekenen in gesprek met Motorsport-Total.com. Momenteel worden vrijwel elk jaar weer nieuwe eisen gesteld aan de wagens. 'We moeten alleen de regels wat aanpassen, maar dat is veel effectiever dan geld blijven investeren in twintig wagens die elk jaar weer aan andere reglementen moeten voldoen.'

Het aanpassen van de circuits zou kostentechnisch gezien veel beter zijn voor de koningsklasse van de autosport en de deelnemende renstallen. 'Als we één of twee bochten veranderen per circuit, dan is dat veel beter voor de sport', is de 41-jarige chef van mening. (Foto: Renault Sport Media)

 

1 reacties

  1. erikhobijn

    erikhobijn

    13 Aug 2019 om 09:06

    dan gaan alle circuits op elkaar lijken door dat de teams de zelfde wensen hebben , dan word dat dus ook saai

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven