Like ons!
Details over vertrek Gasly naar buiten gekomen: Horner gaf valse garanties

Formule 1

Details over vertrek Gasly naar buiten gekomen: Horner gaf valse garanties

Red Bull-consultant Helmut Marko en teambaas Christian Horner hadden een aantal keer aangegeven dat Pierre Gasly het seizoen zou afmaken bij Red Bull. Uiteindelijk is dat niet het geval, aangezien de Fransman is vervangen door Alexander Albon. De switch zou als een verrassing zijn binnengekomen bij Gasly.

Dat weet RMC Sport te melden. Volgens het Franse medium kreeg Gasly enkele dagen geleden nog nieuwe garanties van Horner over de tweede seizoenshelft. Maandagochtend 09.00 uur zou Gasly echter op zijn vakantieadres zijn gebeld met het nieuws dat hij naar Toro Rosso kan.

Gasly werkte niet in zelfde omstandigheden als Verstappen

Het genoemde medium heeft contact gehad met de vertegenwoordiger van de Fransman. Die heeft aangegeven het te betreuren dat Gasly niet kon werken in de beste omstandigheden en daardoor niet goed kon racen. Red Bull zou hem niet in dezelfde omstandigheden hebben laten zitten als Max Verstappen.

Ook werd duidelijk dat het contact tussen Gasly en de engineers niet goed was geweest. Dat was overigens al te merken tijdens Gasly zijn crash in Duitsland tijdens een vrije training. 'I lost it', riep de 23-jarige coureur over de boordradio. 'Oké, copy', was het enige dat hij te horen kreeg. Pas secondes later werd er gevraagd hoe het met hem ging. De advocaat van Gasly vertelde dat zijn cliënt zijn waarde zal tonen bij het team waar hij van houdt en waar hij zich al heeft bewezen, namelijk bij Toro Rosso. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

4 reacties

4 reacties

 1. Fastlane

  Fastlane

  16 Aug 2019 om 09:02

  Er zijn wel belangrijke verschillen, bijvoorbeeld het verschil in ervaring van de raceengeneer. Dat kan zeer wel een factor zijn geweest bij de afstelling van de wagen en de taktiekbepaling.
 2. bullfrog

  bullfrog

  15 Aug 2019 om 01:16

  wat een nonsens Gasly niet in de zelfde omstandigheden als Max. Red Bull heeft 3 sets met het nieuwe pakket voor de auto Gasly rijd de zijne plat , denken ze nou echt dat Red Bull risico wil lopen om het derde pakket op Gasly zijn auto te schroeven , geef gewoon toe dat Gasly niet comfortabel in de RB15 zat en de auto niet werkend kreeg , na 12 races heeft Max 2 derde meer punten als Gasly 2 en bijna 3 eerste plaatsen Gasly niet eenmaal op het podium in Duitslan zijn kans voor het podium vergooid , continu zeuren over de auto , de instellingen van Max gebruiken omdat hij zelf de auto niet goed afgesteld kreeg , en had problemen met inhalen , op een ronde gezet worden door zijn teamgenoot. Kwalificeren op zachtere banden als Max en dan nog niet in de buurt van de tijden van Verstappen komen met de zelfde banden als Max had hij niet eens bij de top 6 gezeten.
 3. MisterT

  MisterT

  13 Aug 2019 om 21:54

  Quote van onetimer
  Frans medium en vertegenwoordigers van Gasly. Zeer eenzijdig verhaal dus. Dit stuk kan regelrecht de prullenbak in.
  Idd, dit lijkt me overigens niet slim om zo te reageren, pak je verlies en doe je uiterste best bij Toro Rosso wie weet mag je ooit weer terugkomen en gaat het dan beter. Nu krijg ik het gevoel dat hij zijn eigen glazen in gooide.
 4. onetimer

  onetimer

  13 Aug 2019 om 16:17

  Frans medium en vertegenwoordigers van Gasly. Zeer eenzijdig verhaal dus. Dit stuk kan regelrecht de prullenbak in.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven