Like ons!
Marko voelde zich gedwongen te reageren: 'Gasly heeft problemen'

Formule 1

Marko voelde zich gedwongen te reageren: 'Gasly heeft problemen'

Pierre Gasly bakte er vergeleken met zijn ex-teamgenoot Max Verstappen niet veel van tijdens de eerste seizoenshelft. De onderlinge stand in kwalificaties is maar liefst 11-1 voor de 21-jarige Nederlander, en tijdens die kwalificaties verloor de Fransman gemiddeld een halve seconde op Verstappen. Het is één van de redenen waarom hij is ingeruild voor Alexander Albon.

Helmut Marko laat aan Auto Bild weten geen andere keus te hebben dan Gasly aan de kant te schuiven. 'Gasly heeft problemen in het verkeer. Hij verliest namelijk plekken, en dat terwijl hij niet graag inhaalt. We moesten dus wel reageren en Albon een kans geven. Hij rijdt tot het einde van dit seizoen voor Red Bull, terwijl Gasly zijn Toro Rosso overneemt. En dan zien we wel wie er volgend jaar naast Max rijdt.'

Marko is het hele seizoen al kritisch op Gasly geweest, en complimenteus richting Albon. Zo zei hij eerder al dat Albon bezig is aan een enorm sterk debuutseizoen, en dat hij alles uit de auto perst. Hij zal hopen dat de Thaise Brit ook alles uit de RB15 weet te halen.

'We kunnen mijn doel om de jongste wereldkampioen te worden bereiken'

In het begin van het seizoen was Red Bull niet zo sterk als de laatste maanden, Marko legt uit hoe dat komt. 'We hadden een auto gebouwd met te weinig downforce, we hebben gewoon onderschat hoeveel vooruitgang onze nieuwe motorpartner Honda heeft geboekt. Ze hebben meer vermogen geleverd dan we dachten. Daarom wilden we oorspronkelijk de ontbrekende paardenkrachten compenseren met een chassis dat aerodynamisch zeer efficiënt is. Maar dat hebben we gecorrigeerd en bij de laatste races waren we bijna op gelijke voet met Mercedes. We hebben Ferrari zeker ingehaald. Ik denk dat we in de tweede helft van het seizoen op elk soort circuit competitief zullen zijn.'

De vooruitgang was van groot belang voor Red Bull, vanwege de prestatieclausule in het contract van Verstappen. Hij moest na de Hongaarse Grand Prix in de top-drie van het kampioenschap staan. Ondertussen maakt Verstappen, die twee van de laatste vier races heeft gewonnen, geen geheim van het feit dat hij graag blijft. 'Wat Honda en Red Bull de afgelopen weken hebben gedaan, is sensationeel en ik ben ervan overtuigd dat we samen mijn doel kunnen bereiken om de jongste wereldkampioen ooit te worden. Dat is in 2020 mogelijk.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven