Like ons!
Kvyat en Albon pleiten voor meer testdagen: 'Respecteer de rookies'

Formule 1

Kvyat en Albon pleiten voor meer testdagen: 'Respecteer de rookies'

Als er vanaf 2020 22 races op het programma staan, dat lijkt dat gevolgen te hebben voor de hoeveelheid testdagen. Die lijken dan af te nemen. Geluiden gaan op dat de huidige twee testweken van vier dagen tijdens de voorbereiding op het seizoen, vervangen gaan worden door twee tests van drie dagen, of één test van vijf dagen.

Daniil Kvyat heeft Motorsport.com medegedeeld het niet eens te zijn met de genoemde voorstellen. 'We hebben namelijk al te weinig testdagen. We zouden meer echt moeten rijden in plaats van testen in de simulator. Vanuit rijdersoogpunt doen we nu al het minimale. Dit is de enige sport waar we buiten de raceweekends zo weinig trainen. Ik zeg niet dat het onbeperkt moet zijn zoals in het verleden, maar zeker niet minder dan nu.'

'Met die hoeveelheid testdagen zou ik geen rookie willen zijn'

Zijn inmiddels ex-teamgenoot Alexander Albon deelt dezelfde mening als hem. De nieuwbakken Red Bull-coureur zegt dat het met name slecht is voor de jonge garde. 'Het gaat de verkeerde kant op. We hebben budgetplafonds en dergelijke maar je moet ook de rookies respecteren. Het heeft te maken met kosten. Ik denk dat ik dat begrijp, maar de grote teams investeren het geld, wanneer ze niet testen, in software en dergelijke. Zij besteden het geld elders om simulaties te verbeteren zodat ze de tests kunnen nabootsen. Ik begrijp het dus deels, maar met die hoeveelheid testdagen zou ik geen rookie willen zijn.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven