Like ons!
Hamilton noemt opvallend verbeterpunt: 'Dat is nog niet perfect'

Formule 1

Hamilton noemt opvallend verbeterpunt: 'Dat is nog niet perfect'

Lewis Hamilton is recordhouder wat betreft het behalen van polepositions. Maar liefst 87 keer begon hij de race aan kop. Toch is de kwalificatie dit jaar voor hem een aspect waar er ruimte is voor verbetering, vertelt hij aan de Formula 1.

Dit seizoen heeft hij vier keer poleposition gepakt, evenals zijn teamgenoot Valtteri Bottas. De Mercedes-coureurs staat 6-6 in hun onderlinge kwalificatieduels. ‘Er kan altijd wat beter. De kwalificaties zijn bijvoorbeeld nog niet perfect, dus daar moet ik aan werken’, meent de vijfvoudig wereldkampioen, die dit seizoen al acht races heeft gewonnen en ruim aan kop gaat in het kampioenschap.

'Steeds begrijpen we de auto een beetje beter'

Met de snelheid op de zondagen is de Brit wel blij. 'Over het algemeen is het tempo tijdens de race erg hoog, daar ben ik echt blij mee. Steeds begrijpen we de auto een beetje beter. Ik benader het racen net als altijd en bekijk het race per race.' Hamilton staat 62 punten voor op nummer twee Bottas. Nog nooit had hij zo’n ruime marge in deze tijd van het jaar. Vorig jaar rond dit tijdstip stond hij 24 punten voor op Sebastian Vettel, destijds tweedes. (Foto: Mercedes AMG F1)

F1 Maximaal zoekt nog een parttime redacteur!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven