Like ons!
Wolff bezig met inbrengen nieuwe cultuur: 'We willen berekende risico's'

Formule 1

Wolff bezig met inbrengen nieuwe cultuur: 'We willen berekende risico's'

Toto Wolff had Engeland-bondscoach Gareth Southgate op bezoek bij de fabriek van Mercedes. De teambaas van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas had een gesprek over leiderschap met de 57-voudig ex-international Southgate, zo valt te zien op het Instagramaccount van Mercedes.

Tijdens dat gesprek legde Wolff uit wat voor cultuur ze bij Mercedes graag zien. Op dit moment probeert hij die cultuur er doorheen te krijgen bij de Britse renstal. 'We proberen een omgeving te creëren waarin onze mensen zich aangemoedigd voelen om risico’s te nemen. Berekende risico's. We willen hen aanmoedigen om over hun tekortkomingen te praten.'

'Niemand is ontslagen omdat die een foutje maakte'

Risico's brengen fouten met zich mee, zo weet ook Wolff. Wie bij Mercedes fouten maakt, hoeft zich niet te schamen. 'Fouten worden overal gemaakt. Je kan ze alleen wegwerken als je ze publiekelijk bekend maakt en erover discussieert. Niemand is ontslagen omdat die een foutje maakte. Niemand zijn baan of sociale positie in het team is in gevaar vanwege een foutje. Dat is de cultuur die we hier in willen bouwen. Soms hoor ik medewerkers met elkaar ruziemaken. Dan herinner ik ze graag eraan dat dat alleen maar goed is, want beiden willen ze dan het beste voor het team.' (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven