Like ons!
Honda eerlijk: 'We weten nog niet wanneer de nieuwe motorupdate komt'

Formule 1

Honda eerlijk: 'We weten nog niet wanneer de nieuwe motorupdate komt'

Het is nog even afwachten voor Red Bull of men direct na de zomerstop daadwerkelijk aan kan treden met de nieuwe versie van de Honda-motor. Ondanks dat de update zo goed als klaar lijkt te zijn, wil men een geschikt moment vinden om die dan ook te presenteren. Gridstraffen en thuisraces maken die keuze betrekkelijk gecompliceerd. 

Eerder dit seizoen kreeg Red Bull al een update van de Honda-motor. Dat zou betekenen dat bij de eerstvolgende vervanging van de krachtbron, Red Bull een gridstraf moet incasseren. Zo'n straf 'inplannen' lijkt echter lastiger dan gedacht. Als men de update zo snel mogelijk wil brengen, betekent dat een gridstraf en mogelijk geen podiumplek voor Max Verstappen bij zijn race in België, waar veel fans aanwezig zullen zijn. Echter, de update moet wel plaatsvinden voor de Grand Prix van Singapore (vierde race na zomerstop), omdat men verwacht dat Red Bull daar goed zal presteren.

Honda wil daarentegen de update ook weer niet te vroeg brengen, omdat een directe vervanging na de zomerstop zou betekenen dat de motorleverancier bij hun thuisrace in Japan (als vijfde raceweekend na de zomerstop) een motor heeft die vijf races oud is en dus wellicht minder goed presteert. 

Mogelijk tweemaal een motorwissel

'We zijn volop in gesprek met Red Bull en eerlijk gezegd moeten we nog beslissen wat we gaan doen', zegt Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda F1 tegen Motorsport.com. 'Wellicht kiezen we er ook wel voor om de motor tweemaal te vervangen voor de race in Japan. We zullen per Grand Prix de motor moeten evalueren. Het wordt een lastig karwei.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven