Like ons!
Ferrari geeft fouten toe: 'Hadden meer moeten investeren in downforce'

Formule 1

Ferrari geeft fouten toe: 'Hadden meer moeten investeren in downforce'

2019 is nog niet helemaal het jaar dat Ferrari afhankelijk voor ogen had. De Italiaanse equipe loopt halverwege het seizoen achter de feiten aan, gezien Mercedes al bijna uit zicht is voor de titelrace en ook Red Bull sneller lijkt te zijn. Teambaas Mattia Binotto denkt dat dit een gevolg is van eerder genomen beslissingen.

Bij Ferrari was men erg onaangenaam verrast na het eerste raceweekend in Australië. Sebastian Vettel en Charles Leclerc hadden alle moeite om aan te haken bij Mercedes en dat had men, na een succesvolle wintertest in Barcelona, niet aan zien komen. 'We waren erg verrast', zegt Binotto tegen Motorsport.com. 'We hadden verwacht dat we minstens zo snel zouden zijn als Mercedes.' 

Downforce en banden het probleem

In de zomerstop blikt Binotto terug op de tegenvallende resultaten en daarbij constateert de Italiaan dat het puntenverlies voor een groot deel te maken heeft met de aerodynamica. 'Het blijkt dat de nieuwe banden van Pirelli een stuk meer downforce nodig hebben om goed op temperatuur te komen. We hadden, achteraf gezien, meer moeten investeren in downforce om beter met de banden om te kunnen gaan. Daar hebben we veel laten liggen.' (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven