Like ons!
Doornbos: 'Red Bull in luxepositie waar Mercedes ook in zou willen zitten'

Formule 1

Doornbos: 'Red Bull in luxepositie waar Mercedes ook in zou willen zitten'

Robert Doornbos stelt dat het voor Red Bull een enorm voordeel is dat ze met Toro Rosso een tweede team in de koningsklasse van de autosport hebben rijden. Volgens de analist van Ziggo Sport is Mercedes een beetje jaloers op de 'luxepositie' van het Oostenrijkse merk.

Zowel Red Bull Racing als Mercedes hebben een eigen juniorenprogramma, maar Helmut Marko kan bij Red Bull en Toro Rosso in totaal vier coureurs kwijt. Mercedes heeft bij het eigen fabrieksteam slechts plek voor twee rijders, waardoor George Russell nu uitgeleend is aan achterhoedeteam Williams en talent Esteban Ocon helemaal geen plekje in de Formule 1 heeft dit jaar door een gebrek aan capaciteit.

'Red Bull zit gewoon in een luxepositie waar Mercedes ook graag in zou willen zitten', zegt Doornbos bij Motorsport.com. 'Ze kunnen Russell nu wel een beetje analyseren en testen, maar niet zo goed als bij een eigen team. Red Bull kan alle data opvragen bij Toro Rosso, dus ze weten exact wat die mannen kunnen en of ze goed genoeg zijn', zegt de voormalig Formule 1-coureur, die daarmee stelt dat het voor Mercedes moeilijk(er) is om te meten wanneer Ocon en Russell precies klaar zijn om uit te gaan komen voor het eigen fabrieksteam.

'Albon niet van hetzelfde kaliber als Verstappen'

Doornbos gaat ook kort in op de promotie van Alexander Albon naar Red Bull. 'Veel slechter dan Pierre kan je het niet doen. Hij heeft een derde van de punten van Max Verstappen. Wie weet heb je gelijk de jackpot te pakken. Ik denk niet dat hij van hetzelfde kaliber is als Verstappen, maar ik denk wel dat hij voor verrassingen kan gaan zorgen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven